09.07.13

Nestandarta idejas

Grāmatu un bibliotēka pasaule var būt pilna pārsteigumu. Cilvēku fantāzija var padarīt mūsu ikdienu interesantāku un emocionālāku.

Piemēram, Austrālijas bibliotekāre Mollija Keja (Mollie Kay) ir izdomājusi sarīkot saviem lasītājiem pārsteiguma randiņu ar grāmatu Valentīndienā. Vai nav burvīgi - tā var satikt grāmatu, kuru diez vai būtu izvēlējies.
 
Lielākai jautrībai bibliotēkās vajadzētu ieviest šādus plauktus - labs veids kā pievilināt bērneļus. Kamēr slidināsies, gan jau arī kādu grāmatu paķers.
Vēl viena lieliska ideja - izvietot bibliotēkā rādītājus ar dažādu fantastisko zemju ceļrāžiem. Manuprāt, ļoti labs veids, kā pārbaudīt lasītāju erudīciju.

Un kā jums patiktu grāmatu tanks? Mākslinieks Rauls Lemesofs (Raul Lemesoff) pārveidoja vecu 1979. gada Ford Falcon par braukājošu "Veltījumu mieram caur grāmatām". Braukājošā bibliotēka piedāvā vairāk kā 900 grāmatas. Pasākuma nosaukums - “Arma De Instruccion Masiva” jeb "Masu instrukcijas ierocis". Šis brīnums braukā pa Buenos Aires ielām "apšaudot" cilvēkus ar grāmatām (netiešā nozīmē).

 
Argentīnieši ļoti iecienījuši piesaistīt uzmanību grāmatām - Buenos Aires grāmatnīca, kas ierīkota 1920. gadu kinoteātrī. Izskatās satriecoši.

 
Tikt pie grāmatas caur automātu? Kāpēc gan ne? Var pat izmantot pārsteiguma automātu :) Šādus vajadzētu izvietot lidostās, autoostās un stacijās. Varbūt arī lielveikalos, lai garlaikotiem vīriem būtu nodarbe, kamēr sievas nododas šopinga terapijai.


Ko darīt ar grāmatām, kuras neviens nevēlas lasīt? Varbūt uzmūrēt no tām sienu? Labs veids kā izrādīt savu erudīciju - uzmūrē sev māju no tām grāmatām, kuras jau esi izlasījis. Sanāks dubults labums - izrādīsies ar plašo kolekciju, kā arī vajadzēs daudz izlasīt, lai sanāktu kārtīga siena.
  
Grāmatas mēdz aizvērties pašā nepiemērotākajā brīdī. Labs risinājums, lai izvairītos no šādām situācijām un pasargātu grāmatu no netīrumiem - caurspīdīgs grāmatas ieliktnis.

Reizēm var izmantot pavisam vienkāršus, bet tai pašā laikā ne mazāk ģeniālus veidus, kā pasargāt grāmatu no bojājumiem.

Ja cilvēki tevi neliek mierā un visu laiku traucē, var iegādāties visai radikālu krūzīti. Bet toties būs miers no uzmācīgiem mošķiem.
Totāliem grāmatu fanātiķiem noteikti patīk grāmatu smarža. Tādiem ir iespēja tikti pie īpašas svecītes.


Šīs ir tikai dažas idejas. Internets ir pilns ar ģeniālām lietām, kuras novērtēs jebkurš grāmatu tārps. Starp citu, tādas lietiņas un jociņi var kļūt par labu dāvanu grāmatmīlim (man noteikti patiktu krūzīte vai ieliktnis). Jebkurā gadījumā, fantāzija rada prieku.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru