08.11.13

2013. gada labākās grāmatas

Gads tuvojas noslēgumam un aizvien biežāk parādās dažādi labāko grāmatu saraksti. Pati šogad esmu izlasījusi vien dažas no svaigākajām grāmatām, bet gan jau kādam noderēs iedvesmai paskatīties, ko varētu palasīt līdz gada beigām vai arī kaut kad pēc tam :)



Amazon.com ir publicējis savu redaktoru top 100. Pilno sarakstu var apskatīt šeit. Pārdotāko grāmatu tops atspoguļo lasītāju izvēli grāmatu iegādē. Toties šeit var apskatīt Lielbritānijas Amazon.co.uk pārdotāko grāmatu sarakstu. Atšķirība starp redaktoru un lasītāju izvēli ir manāma. Bet tā jau ir gaumes lieta.

Otra vieta, kur noteikti ir vērts apskatīt topus ir populārā vietne Goodreads, par kuru vairāk variet uzzināt šeit. Arī šeit domas dalās. Jau var apskatīt, kuras ir populārākās grāmatas šogad, bet vienlaikus vēl ir iespēja piedalīties balsošanā un novērtēt sev tīkamākās grāmatas dažādās kategorijās. Tomēr, manuprāt, populārs un labs nav gluži viens un tas pats, tāpēc pašam jāizvērtē, kuru grāmatu gribas lasīt vairāk.

Vēl grāmatu topus veido grāmatnīcas, kas grāmatas vēl joprojām tirgo klasiskajā veidā - glīti saliktas plauktos un aptaustāmas. Viens no zināmākajiem un respektablākajiem veikaliem ir Barnes & Noble, kas ir izveidojis pat vairākus šī gada grāmatu topus. Patīkami, ka visi ir redzami vienkopus.

Ceru, ka varēsiet atrast kādu saistošu lasāmvielu kādā no šiem sarakstiem. Es, piemēram, esmu ieintriģēta izlasīt "The Goldfinch" :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru