12.07.14

Jēra kakla cepetis ar dārzeņiem

Nepieciešams:
Jēra kakla karbonāde
Rozmarīns (2-3 zariņi)
Olīveļļa (apcepšanai un marinādei)
Pipari un sāls, citas garšvielas pēc izvēles


Dārzeņi pēc izvēles. Es izmantoju:
1 paciņu mazo sēnīšu
1 cukīni
2 vidējus burkānus
1 paciņu mini-kukurūzas
1/3 purava

Papildus:
Nedaudz sviesta
1-2 ēd. karotes saldā krējuma (šķidra)

Pagatavošanas gaita:

1. Jēra gaļu ieziež ar eļļu, uzber garšvielas, pievieno rozmarīnu un noliek ledusskapī uz nakti, lai savelkas ar garšu (šo soli var izlaist, bet tad nav tik gardi)
2. Jēru apcep uz pannas brūnu un liek cepeškrāsns pannā (man vislabāk patīk stikla trauki)
3. Uz pannas sviestiņā apcep sēnītes un kukurūzu
4. Pārējos dārzeņus sagriež ripiņās un kārto apkārt jēram
5. Pievieno apceptos dārzenīšus un pārlej pāri saldo krējumu, kam piejaukta sāls un pipari
6. Pārklāj ar foliju un liek iepriekš uzsildītā krāsnī uz 180C, ja ir fēns vai 200C, ja ir parastā krāsns. Cep apmēram stundu (atkarībā no trauka lieluma)
7. Apmaisa un liek krāsnī bez folijas uz turpmākajām 20-30 min, lai apbrūnē

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru