29.03.12

Pavasara pirmais vilnis


Šonedēļ Anglijai gāja pāri pirmais pavasara vilnis - tik silts laiks martā šeit neesot bijis kopš 60tajiem gadiem un arī tad tas nebija tik noturīgs. Izbaudu šo laiku pēc pilnas programmas - sauļojos, aizbraucu ciemos pie divām draudzenēm un izbraucu ar riteni. Tas bija mans pirmais kārtīgais brauciens daudzu gadu laikā, bet kā jau saka - ar riteni braukt aizmirst nav iespējams. Arī košie ziedi priecē manu dvēselīti. Netālu no mājas ļoti skaisti saziedējusi magnolija. Parkos izstādītas tulpes, narcises un hiacintes. Viss gaiss piepildīts ar smaržām un putni uzsākuši savas skaistās dziesmas.
Pirmais izbrauciens ar riteni

Pavasaris ir mans iecienītākais gadalaiks. Tas nes sev līdzi cerību uz jaunu sākumu, pozitīvas domas un patiesu prieku par dabas pārvērtībām. Kopš pārcēlos uz Anglijas vidieni, izbaudu pavasari pilnā sparā jau sākot ar marta beigām. Uz Lieldienām šeit viss zied un plaukst. Daba ir pamodusies no ziemas snaudas. Arī man ar saules atnākšanu un gaismas uzvaru pār tumsu rodas lielāka apņēmība pieķerties sen atliktiem darbiņiem.  Saule dod lielu enerģijas lādiņu. Šodien notika tas, kas jau vismaz pusgadu nebija gadījies - pati pamodos ap pulksten 7 no rīta. Esmu galīgā pūce un man visa aktivitāte notiek naktīs, bet šoreiz pat manā guļamistabā (kurai logs ir ziemeļu pusē) saule tik cītīgi spīdēja cauri biezajiem aizkariem, ka nevarēju nepamosties.
Elvastonas pils parkā

Katram dzīvē ienāk arī savi mazie pavasari, kuri ne vienmēr ir saistīti ar dabas cikliem. Man arī sācies jauns dzīves pavasaris. Pamazām mostos no studiju laika miega un domāju par to, ko vēlos iesākt tālāk. Izvēles iespējas ir neizsmeļamas. Prāts pieprasa atpūtu, sirds pieprasa stabilitāti, bet ambiciozais raksturs pieprasa realizēt savu potenciālu. No vienas puses ļoti gribas uz Zviedriju, kur patiesi jutos labi, no otras puses saprotu, ka šobrīd jau varētu realizēt savas ambīcijas un atgriezties Latvijā. Tai pašā laikā dzīve Anglijā jau ir nedaudz sakārtota, darbiņš apmierina un nenoslogo prātu ārpus darba laika, bet izaugsmes iespēju tur nav un nebūs. Toties ir daudz laika hobijiem, miegam un pašattīstībai. Izvēle ir sarežģīta, bet ceru, ka intuīcija nepievils. Laiks rādīs, bet pagaidām vienkārši priecāšos par to, cik dzīve ir skaista.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru