08.03.12

Pirmais ieraksts un 8.marts

Sveiki!
Izlēmu, ka vēlos dalīties ar savu pieredzi un domām dzimtajā valodiņā. Katra diena ir savādāka un notikumiem bagāta, ja vien māk saskatīt notikumu katrā sīkumā. Tad nu nolēmu sev par prieku izveidot blogu kā pārdomu dienasgrāmatu ar derīgiem padomiem sev un citiem, kā arī vienkārši aprakstīt savas pārdomas.

Šodien ir 8.marts - sieviešu diena. Lai gan tie vēl joprojām šķiet tādi padomiski svētki, tomēr tas neatņem svētku šarmu un vēlmi iepriecināt daiļo dzimumu. Un šajā dienā tas ir īpaši viegli, jo pastāv 8.marta apsveikuma standarts - ziedi. Pat tie vīrieši, kuri no puķēm neko daudz nesaprot var bez liekiem sarežģījumiem iegādāties narcišu, tulpju vai rožu pušķi. Puķes tiek tirgotas visur.
Man personīgi šie svētki ļoti patīk. Sievietes atplaukst un pat tās, kuras ikdienā ir pelēkās pelītes, cenšas kau nedaudz saposties. Nezinu arī nevienu sievieti (pat no tām, kuras šos svētkus "nesvin") kura nepriecātos par apsveikumu, un kur nu vēl ziediem. Ja vēl arī iecienītākās šokolādes kaste vai kāda cita dāvana tiek pasniegta līdz ar pušķi, nu tad jau vispār svētki ir izdevušies. Manuprāt, šie svētki ir foršāki par Valentīndienu, jo tiek apsveiktas arī vientuļās sievietes, un kopējais dienas noskaņojums arī ir pozitīvāks. Patīk arī uzņēmumi, kuri reklāmas nolūkos dala ziedus uz ielām. Lai gan tas ir tikai mārketinga triks, tomēr sajūta, ka māja ir pilna ziedu, smaržo un priecē acis, atsver visu kapitālismu.
Man šajā laikā allaž beidzas vāzes, jo vārda diena ir dienu iepriekš. Tad nu gadās arī tā, ka puķes tiek sakrāmētas vannā, spainī vai atsevišķās rozītes tiek saspraustas pudelēs. 
Tagad, dzīvojot Anglijā, situācija ir nedaudz mainījusies. Šeit 8.marts netiek tik aktīvi svinēts. Pat nedaudz skumīgi paliek un nākas vien sekot svētku norisei caur internetu un saņemt virtuālos ziedus un sveicienus, kas vairs nav īsti tas pats. Tomēr mīļotais vīrietis cenšas mani iepriecināt ar lielu pušķi un gardu dzirkstošo vīnu. Bez tam, man tiek arī 2 kartiņas - viena vārda dienā, otra sieviešu dienā. Ja vēl nebūt šonakt jāstrādā, tad jau vispār būtu forši. Bet visām sievietēm vēlu jaukus svētkus un mīliet arī savus vīriešus, kur cenšas mūs iepriecināt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru