30.01.13

Seriāli - gandrīz vai otrā dzīve? (Otrā daļa - Fantastikas seriāli)

Iepriekšējā ierakstā iepazīstināju ar saviem iecienītākajiem komēdiju seriāliem. Šis raksts ir veltīts citam žanram - fantastikai. Arī šis žanrs man ļoti patīk. Dažādi pārdabisko spēku elementi, neierastas situācijas un negaidīts rezultāts.

Viens seriāls, kas sākumā likās ļoti banāls, bet nebeidz pārsteigt jau 4 sezonas, ir "Vampīru dienasgrāmatas" (Vampire Diaries). Stāsts noris mazpilsētā, kur dzīvo vairākas senās dzimtas. Pilsētā ierodas jauni puiši - brāļi Salvatori, kuru dzimtas mājas šajā pilsētā ir bijušas jau vairākus gadsimtus. Elēna un viņas brālis Džeremijs tiek ierauti nebeidzamā mistisko un dzīvību apdraudošo notikumu epopejā. Katra nākamā sērija pagriež notikumu gaitu negaidītā gultnē. Izrādās - Salvatori ir vampīri! Mīlas un nāves tango. Draudzība un naids. Vampīri, raganas, vilkači un hibrīdi. Šim seriālam asuma netrūkst.

Iepazīstieties ar Vinčesteru brāļiem - Dīns un Sems. Viņiem nav māju, viņi dzīvo moteļos un braukā ar retro Corvette Impala. Viņu dzīves ne tuvu nav normālas. Visi, kurus viņi mīl ir vai nu miruši, vai atrodas nāves briesmās, jo puiši nodarbojas ar pārdabisko būtņu iznīcināšanu. Sarežģītas situācijas un vairākkārtējā nāve nevar puišus apturēt no pasaules glābšanas. Brāļu tuvība un nesaskaņas atklāj ģimeniskās vērtības. Seriāls kļūst arvien drūmāks un nopietnāks, parādās arvien jauni ienaidnieki. Dēmoni, eņģeļi, vampīri, poltergeisti un visādi citādi šausmu un murgu iemiesojumi. "Pārdabiskais" (Supernatural) ir seriāls visiem mistikas un veco, labo X-Files cienītājiem.
 
Vēl viens seriāls, kas vēl ir jauns un svaigs šajā žanrā ir "Grimms" (Grimm). Jaunais policists Niks sāk redzēt jocīgas lietas. Pilsētā ierodas viņa tante un paziņo, ka Niks patiesībā ir grimms un tāpēc spēj redzēt pārdabiskas būtnes, kas parastajiem cilvēkiem šķiet tādi paši kā visi. Grimmu uzdevums ir šīs būtnes iznīcināt, tomēr Niks ļoti ātri saprot, ka tas nav pareizi un cīnās vien ar tiem radījumiem, kuri ir pārkāpuši likumus un nogalinājuši citas būtnes vai cilvēkus. Nika tante uztic viņam mistisku atslēgu un savu treileri, kas ir pilns ar grāmatām un ieročiem. Kad viņa tiek nogalināta, Nikam jāuzņemas atslēgas glabātāja loma, kas nebūt nav viegls uzdevums. Visu laiku viņš un viņa draudzene, kura neko nezina par pārdabisko pasauli līdzās, tiek pakļauti briesmām. Netīšām Niks sadraudzējas ar vilkcilvēku Monro, kurš viņam palīdz atklāt noziegumus un iepazīstina ar pārdabiskās pasaules īpatnībām. Izrādās, pasakas un to tēli ir reāli un ļoti bīstami.

Pēdējā laikā visai lielu popularitāti ir ieguvis vēl viens ar pasaku tēliem saistītais seriāls "Sensenos laikos" (Once Upon A Time). Galvenā varone Emma atklāj, ka viņas adopcijai nodotais dēls Henrijs ir viņu atradis. Viņa dodas uz Storijbrūku, lai aizvestu Henriju mājās un paliek pilsētā, lai labāk iepazītos ar savu dēlu, jo viņai šķiet, ka Redžīna nebūt nav labākā audžu māte. Henrijs ir pārliecināts, ka pilsēta ir noburta un visi tās iedzīvotāji ir tēli no viņa pasaku grāmatas. Lai cik tas liktos jocīgi, tā ir patiesība. Sniegbaltīte, daiļais princis, rūķi, ļaunā karaliene, Pinokio, Skaistule un Briesmonis, kā arī daudzi citi pasaku tēli ir no savas karaļvalsts pārcelti uz mūsu pasauli un vairs neatceras, kas ir patiesībā. Maģija ir ļoti spēcīga un tikai Emma var lauzt seno lāstu. Aizraujoši un interesanti. Dažādu pasaku tēli tiek samiksēti vienā lielā pasaku valstībā. Nedaudz cita perspektīva uz pasaku tēliem un viņu motīviem.

Seriāls, kas ieguvis milzīgu popularitāti un ir ļoti iecienīts fantāzijas žanra mīļotāju vidū ir "Troņu spēles" (Game of Thrones). Tas ir balstīts uz G. R. R. Mārtina grāmatu sērijas motīviem un aizrauj ar savu mērogu un milzīgo budžetu. Parasti ļoti patīk Tolkīna faniem. Karaļvalsts liktenis ir sašūpojies - intrigas, nāve, nodevība un karš. 7 ietekmīgākās ģimenes cīnās par varu un savām tiesībām uz troni. Nekādas cenzūras - skarbi teksti un dzīvnieciska kaisle. Gan skaistais, gan neglītais tiek izcelts vienlīdzīgi. Pieķerties kādam no tēliem ir bīstami, jo nezini, kurā brīdī viņš var mirt. Viduslaicīga atmosfēra, krāšņi tērpi un nedaudz mistikas. Nevienam nevar uzticēties, jo katram ir savs slēptais motīvs. Grandiozs un ļoti ievelkošs seriāls.

Nākamajā rakstā pastāstīšu par reālistiskākiem seriāliem, kuri ir tuvāki mūs ikdienai, lai gan parāda īpatnējos dzīves aspektus, ar kuriem ne katram sanāk saskarties (un labi vien ir).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru