05.03.13

Peļu pasakas - Kazenāja Dzīvžogs


Vai esat pazīstami ar Džilas Barklemas (Jill Barklem) apburošajām pelītēm? Ja vēl nē, tad varu pastāstīt, ka Kazenāja Dzīvžoga sērijas grāmatiņas ir ļoti piemērota lasāmviela maziem bērniem ar kolosāliem attēliem.
Grāmatiņas ir par pelīšu sabiedrību Kazenāju Dzīvžogā (Brambly Hedge). Pelītes ir civilizētas (lai gan šobrīd viņas būtu grūti nosaukt par modernām) un bauda dzīvi pilnu krūti. Viņas prasmīgi saimnieko, viesojas viena pie otras un mazie pelēni dara visādas palaidnības. Piedzīvojumi ir ļoti sirsnīgi un patiks pat skeptiski noskaņotām māmiņām, kuras nevēlas piebāzt bērnu galvas ar visādām muļķībām. Manuprāt, šo grāmatu sēriju vajadzētu iztulkot latviešu valodā, lai būtu vairāk pozitīvās bērnu literatūras bez izteiktiem ļaundariem. Šajos stāstiņos viss notiek dabiski - piedzīvojumi paši atrodas un viss vienmēr beidzas labi.

Ar pelītēm var iepazīties arī caur īsfilmiņām, kas apburs ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos. Padalīšos ar dažām, bet, kam āķis būs lūpā, varēs atrast arī citas. Multenītes ierunātas ļoti skaistā angļu valodā un katra sērija ilgst 23 minūtes. Tās var būt laba pasaka pirms miedziņa.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru